DERİ ÜRÜNLER NASIL KULLANILIR?

Deri; kaliteli, uzun ömürlü ve dayanıklı bir ürün olduğu için değeri de yüksektir. Hayatımızın pek çok alanında yaygın olarak kullandığımız deri ürünler, yansıttıkları asalet ve şıklıkla da beğeni toplarlar. İster deri kıyafetlerimiz olsun, ister deri eşyalar, tüm deri materyaller bakım gerektiren parçalardır. Deri ürünlerimizi uzun yıllar ilk günkü kalitesi ile kullanmak için nasıl bir yol izlenmeli? İşte bu sorunun yanıtı:

DERİ NASIL KULLANILIR?

Kimyasallardan Uzak Tutun:

Deri ürünleri ağır kimyasallardan uzak tutmak şarttır. Çünkü deri ürünler aşırı asidik ya da alkalik;  aseton, parfüm, kolonya gibi kimyasal maddelerden olumsuz yönde etkilenirler. Ağır kimyasallara maruz kalan deri yıpranır, rengi solar ya da renk değiştirir. Büzüşebilir, delinebilir ve yırtılabilir. Bu tür bir zararın ise bazen geri dönüşü, onarımı ise olmayabilir. Bundan dolayı bu tür maddeleri deri ürünlerin içinde taşırken ya da yakınında bulundururken ve kullanırken, son derece dikkatli olmak gerekir.

Kesici, Delici Maddelere Dikkat Edin! 

Deri ürünlerinizin içinde, kesici, delici malzemeler taşımamaya özen gösterin. Örneğin cebe konulan sivri uçlu bir kalem bile ince astar yapısına sahip bir deriyi kolayca delebilir. Hatta mecbur kalmadıkça deri ürünlerinizin ceplerini kağıt para taşımak dışında kullanmamanızı tavsiye ederiz.

Tamiratını Usta Kişilere Bırakın

Kullandığınız deri üzerinde onarım ya da tamirat gerektiren bir olumsuzluk varsa, bunu gidermek için işin ehli kişilerden yardım alın. Eğer ki, deri ürününüz, delinme, kesilme gibi bir zarar görmüşse, kendi başınıza tamir etmeye çalışmayın. Deri tamiratı konusunda profesyonel hizmet veren bir yere başvurun. Eğer bu konuda bilginiz yoksa ürünü satın aldığınız yere de  danışabilirsiniz.

Düzenli Şekilde Bakım Ve Temizliğini Yapın

Deri ürünlerin daha uzun ömürlü ve kaliteli olması için, belli aralıklarla bakım ve temizliğinin de yapılması gerekmektedir. Her deri türünün bakımı farklıdır. Rugan deri ile süet deriye aynı bakım uygulanmaz. Ve yine deri malzemelerin temizliği hususunda da dikkatli olunması gerekir. Konu ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmadan herhangi bir işlem yapmayınız. Derinin temizliği için en ideal madde, natürel vazelindir. Vazelin hem deriyi besler hem de temizler. Derinizin üzerine damlayan boya, mürekkep gibi zor lekeler için de yine profesyonel temizlik hizmeti veren yerlerle irtibata geçmeli, kendi başınıza bu zor lekelere müdahale etmeye çalışmamalısınız.

Hava Almasını Sağlayın

Deri, doğal bir malzemedir. Bu nedenle ürününüzü hava alan bir ortamda muhafaza edin. Hava almasını engelleyecek naylon gibi malzemelere sarmayın. Saklarken şeklinin bozulmaması için deri ürününüzün (çanta, ayakkabı vb.) içini gazete yada sünger ile doldurabilirsiniz.

derivesen Yazar

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir